21/05/2024

Καλωσορίζουμε τους νέους διαιτητές ποδόσφαιρου σάλας

refs-school

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 με τις εξετάσεις η σχολή διαιτητών ποδόσφαιρου σάλας. Για ένα μήνα οι υποψήφιοι διαιτητές διδάχτηκαν τους κανόνες ποδόσφαιρου σάλας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Λάμπρο Γρηγόρη και τα μέλη Σαχίνη Δημήτριο και Πιπιλίκα Ιωάννη. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων το παρών έδωσαν και εν ενεργεία συνάδελφοι, οι οποίοι στήριξαν τους υποψήφιους διαιτητές και μετέφεραν τις εμπειρίες τους.

Στα γραφεία της ΕΠΣ Σάλας παρουσία του εκπροσώπου της ΕΠΟ και αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Πειραιά κ. Μοιραδωράκη Χαράλαμπο οι υποψήφιοι διαιτητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις επέτυχαν το απόλυτο αφού και οι 16 παρόντες ανήκουν πλέον και επίσημα στη δύναμη των διαιτητών ποδόσφαιρου σάλας. Πρόκειται για την πρώτη σχολή που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΠΕΔΠΣ, υποστηρίζοντας τόσο την παρακολούθηση από απόσταση μέσω διαδικτύου όσο και την ύλη με οπτικοακουστικό υλικό. Τη σχολή παρακολούθησαν για την απόκτηση γνώσεων και προπονητές του αθλήματος. Στο σύνολο των συμμετεχόντων ήταν 29 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του ο κ. Μοιραδωράκης παρότρυνε τους υποψήφιους διαιτητές να μην εγκαταλείψουν το χώρο και τους ανέφερε ότι αν είχε τη δυνατότητα να γεννιόταν ξανά θα γινόταν και διαιτητής ποδόσφαιρου σάλας.

Ο κ. Λάμπρος από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους ταξίδεψαν από μακριά για να συμμετέχουν στις εξετάσεις και δήλωσε χαρούμενος για τη συμμετοχή σε αυτές και ελπίζει να μην εγκαταλείψει κάποιος το χώρο της σάλας, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον του κλασικού ποδόσφαιρου.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι νέοι -πλέον- διαιτητές κατευθύνθηκαν προς το γήπεδο του κ. Τσακανίκα για να λάβουν μέρος στην πρακτική εφαρμογή. Ένα σύντομο σεμινάριο για τις θέσεις των διαιτητών στο γήπεδο, τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά, το οποίο διοργάνωσε η ΠΕΔΠΣ, με στόχο να δώσει εικόνα και αίσθηση στα όσα διδάχτηκαν οι νέοι διαιτητές κατά τη διάρκεια της σχολής. Με τη συμμετοχή των μελών της ΠΕΔΠΣ κκ. Χριστοδουλή Βασίλειο, Λάμπρο Γρηγόριο, Μανούρα Χρήστο, Ρουσσάκη Γεώργιο και Ραδίση Νικολά, οι νέοι διαιτητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι καθώς πολλοί δεν είχαν συμμετάσχει σε αντίστοιχη επίδειξη ούτε στο κλασικό ποδόσφαιρο.

Οι υποψήφιοι που ονομάστηκαν διαιτητές ποδόσφαιρου σάλας με αλφαβητική σειρά είναι:

 1. Αλεξάκη Βασιλική
 2. Αποστολίδου Πασχαλία
 3. Γιαννιώτη Μαρία
 4. Δημακόπουλος Νικόλαος
 5. Θεοχάρη Ιωάννα
 6. Καλαμίδας Δημήτριος
 7. Κεφαλιάκος Αλέξανδρος
 8. Κεφαλιάκος Κωνσταντίνος
 9. Κολοκώτσιος Λάμπρος
 10. Λάμπρος Παναγιώτης
 11. Μπαλάς Χρήστος
 12. Νεοκλέους Χρήστος
 13. Πολύμερου Μαρία
 14. Σπυρόπουλος Παντελεήμων
 15. Συρίγος Γεώργιος
 16. Τοκατλίδης Κωνσταντίνος

Οι νέοι διαιτητές θα ενταχτούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τη νέα χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

Η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών Ποδόσφαιρου Σάλας καλωσορίζει τους νέους διαιτητές στην οικογένεια του futsal και επιθυμεί να ευχαριστήσει τον κ. Τσακανίκα για την παραχώρηση του γηπέδου του στου Ζωγράφου, καθώς και τη φιλοξενία του!

Share the Post:

Σχετικές δημοσιεύσεις